środa, 10 marca 2010
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Alpha user point-błąd 503 Service Unavailable
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 1
TEMAT: Alpha user point-błąd 503 Service Unavailable
Alpha user point-błąd 503 Service Unavailable 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 0
Witam

Jak w temacie w komponencie Alpha user point, a dokładnie podczas próby synchronizacji użytkowników wyskakuje mi błąd "503 Service Unavailable"

Moje pytanie brzmi czy ktoś również spotkał się z takim problemem, oraz czy ktoś wie jak go rozwiązać.
Z góry dziękuję za pomoc.

Dołączam screen...
brook2
brook2
Nowy
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:Alpha user point-błąd 503 Service Unavailable 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 1
Znalazłem tylko to:

"Kod 503: Service Unavailable (503: Usługa niedostępna) określa niedostosowywalny błąd oznaczający, że w danej chwili serwer nie jest w stanie przetworzyć żądania. Istnieje wiele przyczyn braku możliwości przetworzenia żądania przez serwer. Na przykład administrator mógł zamknąć pulę aplikacji w celu wykonania konserwacji. Błąd 503 może być także spowodowany przepełnieniem kolejki puli aplikacji w momencie odebrania żądania."

Może to tylko chwilowy problem :).
admin
admin
Moderator
graph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:Alpha user point-błąd 503 Service Unavailable 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 0
Tyle również znalazłem... Ale jest męczę się z tym już przez jakiś czas i ciągle to samo, a na dodatek serwer nie jest wcale narażony na obciążenie bo jest zupełnie świeży i jeszcze właściwe nie ma użytkowników. Dzięki za fatygę ;)
Znalazłem jeszcze, że komuś pomogła zmiana uprawnień pliku na 755, ale u mnie nic to nie zmieniło :(
brook2
brook2
Nowy
graphgraph

O:Alpha user point-błąd 503 Service Unavailable 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu Oklaski: 0
Udało mi się częściowo rozwiązać problem :D
Mianowicie zainstalowałem wcześniejszą wersję komponentu, na niej zsynchronizowałem użytkowników, a później zaupgredowałem. Nie rozwiązuje to problemu i niektóre rzeczy mogą nie działać, ale generalnie pozwala pracować komponentowi.

Podam link do starszej wersji jak by ktoś miał podobny problem:
www.alphaplug.com/index.php/forum.html?f...catid=16&id=7873
brook2
brook2
Nowy
graphgraph

Do góryStrona: 1